Τρίτη 30 Απριλίου 2024

2023-24: Τέλος στη μιζέρια!

 



Πανηγυρική άνοδος, ελπιδοφόρα προοπτική

 

Όταν στις 7 Απρίλη η νίκη επί του Ελλοπιακού, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του δεύτερου Εθνικού, σηματοδότησε την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου από τον Πανιώνιο, ήταν μια μέρα λύτρωσης από τη μιζέρια της Γ΄ Εθνικής, στην οποία είχε βαλτώσει ο Ιστορικός. Για τέσσερα χρόνια η κυανέρυθρη ομάδα ταξίδεψε σε γήπεδα που δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί πριν από μερικά χρόνια, όταν τότε διέπρεπε στα μεγάλα σαλόνια και σε διάσημα στάδια της Ευρώπης. Η αγωνιστική επιτυχία δεν ήρθε τυχαία. Το προηγούμενο καλοκαίρι έγιναν αποφασιστικές κινήσεις από τη νέα διοίκηση υπό τον Θοδωρή Ντάντο και τη νέα Επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος που αποτέλεσαν οι: Ν. Ζαχαρόπουλος, Ελ. Κίκερης, Μάριος Μπίλιος, Σάκης Κάτζος. Σε συνεργασία με το νέο προπονητή Κώστα Γεωργιάδη και το γεν. αρχηγό Λεωνίδα Καπάνταη, διαμορφώθηκε ένα δυνατό ρόστερ. 

 

Κώστας Γεωργιάδης

 

Διατηρήθηκε ο βασικός κορμός της περσινής σεζόν, δηλαδή οι πέντε που έβαλαν πλάτη στα τέσσερα χρόνια της Γ΄ Εθνικής: Γροντής, Μπρέγκου, Ζούλιας, Διονέλλης, Ξυγκόρος (οι τέσσερις τελευταίοι από τα σπλάχνα της ομάδας) και οι Στούπης, Παχατούρας, Καλύβας, Τσιμπόκας. Στους παλιούς προστέθηκαν παίκτες με εμπειρία και διακρίσεις στην κατηγορία: Σκαφίδας, Ποτουρίδης, Παυλάκης, Πότσι, Γεμιστός, Ιγνατίδης και από το Γενάρη: Καλάγια, Αρναρέλλης. Παράλληλα προωθήθηκαν και πήραν ευκαιρίες κάποιοι νεαροί από τις ακαδημίες της ομάδας. Αυτό άλλωστε, δηλαδή η αξιοποίηση και η προώθηση ταλέντων, αποτελεί το σήμα-κατατεθέν του Ιστορικού.

Ο συνδυασμός αποδείχτηκε επιτυχημένος, όπως φάνηκε από τις εμφανίσεις, τα αποτελέσματα, τις νίκες με μεγάλα σκορ και την άνετη κατάκτηση της πρωτιάς με 84 βαθμούς (+12 από τον δεύτερο Εθνικό), 81-22 γκολ, 26 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόνο 2 ήττες. Επίσης, η ομάδα παρέμεινε αήττητη στην έδρα της και είχε με διαφορά την καλύτερη επίθεση του ομίλου.

 


 

Η επενδυτική πρόταση για την ίδρυση ΠΑΕ

 

Στο μεταξύ, εν όψει της επανόδου σε επαγγελματική κατηγορία, κατατέθηκε επίσημη επενδυτική πρόταση για τη δημιουργία ΠΑΕ στην ανοιχτή Γεν. Συνέλευση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 20 του Μάρτη στο Βαρίκας. Την κατέθεσε ο επιχειρηματίας Κώστας Ρούπτσος, ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρίας ψηφιακών εφαρμογών ΙnDigital, ο οποίος ήταν παρών στη Γ.Σ. Μίλησε στον κόσμο του Ιστορικού κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την απλότητα και την αμεσότητά του. Ανέλυσε το πλάνο του όσον αφορά τα χρέη και τόνισε πως στόχος είναι ο Πανιώνιος να είναι ανταγωνιστικός την επόμενη σεζόν στη SuperLeague 2. Αποκάλυψε πως είναι γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου, και αγωνιστικά καθώς είναι κόουτς του Κένταυρου Βριλησσίων (και παλιότερα άλλων ερασιτεχνικών ομάδων), και επιχειρηματικά καθώς η εταιρία του έφερε το VAR στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θοδωρής Ντάντος, ανέφερε πως οι επαφές με τον Κ. Ρούπτσο έχουν ιστορία ενός έτους και ξεκίνησαν μετά από τη γνωριμία τους στον περσινό αγώνα κυπέλλου ΕΠΣΑ μεταξύ Πανιώνιου και Κενταύρου. Επίσης, πως είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ και ο Κύπριος επιχειρηματίας Κώστας Παπαέλληνας, ο οποίος δεν έκανε επίσημη πρόταση τελικά.

Η Γ.Σ. υπερψήφισε την εισήγηση της διοίκησης για την πρόταση του Κ. Ρούπτσου, ώστε να δημιουργηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας και να προχωρήσει η διαδικασία. Μια νέα, πιο αισιόδοξη, περίοδος φαίνεται να ξεκινά για τον σύλλογο.

 

"Βαρίκας", 20.3.2024: η ιστορική Γ.Σ.


Θοδωρής Ντάντος, Κώστας Ρούπτσος


 

Ανασκόπηση μιας δύσκολης τετραετίας

 

Την μακροχρόνια προσπάθεια επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες περιέγραψε σε ένα συνοπτικό αλλά πλήρες χρονικό ο Μιχάλης Δόνας, ένας άνθρωπος με μακροχρόνια προσφορά στο σύλλογο, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Μεταφέρω εδώ αποσπάσματα από το κείμενο, το οποίο έγραψε αμέσως μετά τη νίκη επί του Ελλοπιακού που κλείδωσε την πρωτιά και την άνοδο.


«Μια μίνι ανασκόπηση όπως έζησα την πορεία μας αυτά τα τέσσερα ψυχοφθόρα αλλά γεμάτα Πανιώνια ψυχή χρόνια στις αλάνες και τα γήπεδα κλουβιά της Γ΄ Εθνικής. 7 Απριλίου 2024, μια ημέρα δικαίωσης! Για όλους όσους πίστεψαν και επιστρατεύτηκαν κοντά στην μάνα του λόχου που είναι ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης, όταν, το καλοκαίρι του 2020, η ομάδα μας, που υποβιβάστηκε από τη Σούπερ Λιγκ και χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση, βρέθηκε στην Γ΄ Εθνική.


2020-21. Τότε με πρόεδρο του Ερασιτέχνη τον Άρη Μισαηλίδη, το ποδόσφαιρο δόθηκε στην πρώτη Επιτροπή που αποτελείτο από τον μόνιμο αιμοδότη για πολλά χρόνια, αδερφικό μου φίλο, Κυριάκο Σκούρα, τον γιο του Δημήτρη Σκούρα, και τους δύο φίλους του από την εξέδρα, Φώτη Κωσταρίδη και Αλέξανδρο Βανδώρο, σε μια εποχή που μαστίζει την χώρα ο Covid 19 .Τα πάντα να υπολειτουργούν. Και όμως ο έμπειρος Κυριάκος παίρνει την απόφαση και κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα με τα νεαρά ταλαντούχα παιδιά της Κ-19 του Δημήτρη Κοροπούλη και με μικρές προσθήκες! Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου του 2020 με νίκη 4-1 επί του Πανναξιακού. Αφού τερματίζουμε πρώτοι στο μίνι πρωτάθλημα ενός γύρου, δίνουμε αγώνες μπαράζ, όπου χάνουμε την άνοδο από την Κηφισιά.


2021-22. Τα ίδια παιδιά συνεχίζουν και τη νέα σεζόν να είναι η ποδοσφαιρική Επιτροπή. Εν τω μεταξύ, στις αρχαιρεσίες που είχαν γίνει στις 26 Απριλίου, Μ. Δευτερα του 2021, είχαν εκλεγεί στο ΔΣ του Ερασιτέχνη, με πρόεδρο εκ νέου τον Άρη Μισαηλίδη, οι Θεόδωρος Ντάντος, Νικήτας Βέλλης και Αλέξιος Κομνηνίδης, ως εκπρόσωποι του “Ορφέα”. Όλοι μαζί, βρίσκοντας και νέους χορηγούς και πάντα με μεγάλη οικονομική ενίσχυση από το ταμείο του Ερασιτέχνη, συνεχίζεται η προσπάθεια σε ένα δύσκολο όμιλο, με πολλά ταξίδια και δύσκολες έδρες της Κρήτης και με μια ομάδα του παρασκηνίου της κατηγορίας, όπου με δύο ισοπαλίες στα μεταξύ μας παιχνίδια ανεβαίνει κατηγορία: ο ΠΑΟ Ρουφ. Έτσι κλείνει άδοξα και η δεύτερη μας σεζόν στις αλάνες της Γ΄ Εθνικής.


2022-23. Αυτή τη φορά η κλήρωση μας φέρνει στον όμιλο με ομάδες της Πελοποννήσου, από νησιά Αιγαίου και Δωδεκάνησα, πάλι ομάδες παρασκηνίου, ασφαλώς χωρίς να έχουμε εμείς την σχετική πείρα ούτε να είμαστε μέσα στα κέντρα αποφάσεων. Με αρκετές μεταγραφές και με φιλόδοξο προπονητή, ξεκινά η σεζόν. Με Επιτροπή ποδοσφαίρου τον νυν πρόεδρο του Ερασιτέχνη Θοδωρή Ντάντο, αντιπρόεδρο το Νικήτα Βέλλη και τον Παντελή Τσιλαλίδη. Η σεζόν ξεκινά με ισοπαλία στην Ερμιονίδα. Στα μέσα της σεζόν, οι πολλές ισοπαλίες και με ορατό τον κίνδυνο να μην ανέβουμε, η Επιτροπή αποφασίζει την αλλαγή προπονητή αλλά πάλι η πολυπόθητη άνοδος δεν επιτεύχθηκε, παρά το υψηλό μπάτζετ που ξοδέψαμε. Πρωταθλητρια η ομάδα της Μυτιλήνης, ο Αιολικός. Φυσικά, αυτά τα τρία χρόνια ο περήφανος κόσμος του Πανιωνίου, μη αντέχοντας να βλέπει την ομάδα μας να παλεύει με ομάδες συνοικιών, μικρών κωμοπόλεων ή και χωριών, άρχισε να εκφράζει διάφορες ιδέες περί αγοράς νέου ΑΦΜ ή συγχώνευση με άλλη ομάδα και διάφορες τέτοιες λύσεις. Ασφαλώς, οι πιο γνώστες του αντικειμένου και των νόμων, ενημέρωναν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

 

 

2023-24. Έτσι έρχονται οι αρχαιρεσίες του Ιούλιου 2023, όπου τα παιδιά από τον “Ορφέα” αναλαμβάνουν τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, με πρόεδρο τον Θοδωρή Ντάντο, καταστρώνουν ένα σχέδιο έχοντας και την εμπειρία των προηγούμενων τριών ετών, το τι χρειάζεται για να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Έτσι αποφασίζουν, σαν διοίκηση πλέον του Ερασιτέχνη, να αναθέσουν τις τύχες του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου σε νέα Επιτροπή. Αυτή την Επιτροπή την απάρτιζαν δύο παιδιά γνωστά σε όλους μας από τις εξέδρες του Πανιωνίου για πολλά χρόνια, ο Νίκος Ζαχαρόπουλος και ο Λευτέρης Κίκερης, φυσικά και με δύο άτομα που στους περισσότερους, όταν ακούσαμε τα ονόματα τους μας, ήταν άγνωστα: τον επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία στην Καλλιθέα και στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο Μάριο Μπίλιο και τον προπονητή Διονύσιο Κάτζο: τελικά, όπως μου δήλωσε ο ίδιος τον είχα αθλητή στα τμήματα υποδομών του Συλλόγου μας! Με το ξεκίνημα η νέα Επιτροπή έδωσε στίγμα: οι ανακοινώσεις των μεταγραφών η έλευση του νέου προπονητή. Με προσωπική έρευνα που έκανα από παλιούς αθλητές μου, οι παίκτες του Πανιωνίου που είχαν συνεργαστεί μαζί τους με γέμισαν αισιοδοξία, ότι η άνοδος θα έρθει την φετινή χρονιά. Δυστυχώς, η καταστροφική θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2023 ανέβαλε την πρώτη αγωνιστική και παίξαμε τη δεύτερη στον Κορυδαλλό, όπου στο τυπικό ξεκίνημά της σεζόν ήρθε αναπάντεχη ήττα από την Προοδευτική. Αλλά αυτό το αποτέλεσμα ταρακούνησε όλους. Γιατί η ομάδα μας είχε πάρει τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας και είχε ένα τέλειο ρόστερ πρωταθλητισμού, βάσει πληροφοριών το καλύτερο του ομίλου με κύριους αντιπάλους τον Εθνικό, τον Αλμυρό και τον Άρη Πετρούπολης! Έτσι μετά το πρώτο ηλεκτροσόκ, η ομάδα βρήκε τα πατήματα της. Όλοι μαζί, μια γροθιά, φθάσαμε στη χθεσινή μέρα, όπου οι κόποι τεσσάρων ετών έφεραν καρπούς και η ομάδα έκανε το πρώτο βήμα. Τέσσερις στροφές πριν την λήξη της σεζόν εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο!

Που φυσικά αυτή η άνοδος δεν είναι μόνο αγωνιστική αλλά και διοικητική. Μετά από προσπάθειες που έγιναν, βρέθηκε και ο κατάλληλος άνθρωπος που αρμόζει στο μεγαλείο του τεράστιου αυτού συλλόγου που θα οδηγήσει την ομάδα με σταθερά και γερά βήματα στην πρώτη κατηγορία, ο Κωνσταντίνος Ρούπτσος. Ως ένας απλός φίλαθλος και σαν διαχειριστής αυτού εδώ του γκρουπ, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου. Σε όλους αυτούς που ανέφερα παραπάνω για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν και ο Πανιώνιος κατάφερε να επιστρέψει στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία με ψηλά το κεφάλι.

 

Γ. Κουτελάκης, Θ. Ντάντος, Κ. Ρούπτσος, Ν. Βέλλης

 

Ένα μεγάλο μπράβο σε παίκτες προπονητές, γυμναστές, όλο το σταφ, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, συνοδούς, γραφείο τύπου και όλους που έτρεξαν κοντά στην ομάδα για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα: η άνοδος. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια οικονομικά. Γνωρίζω από τη φανέλα τους Αφούς Στεφάτου και τον φίλο μου Αντώνη Αλακιώτη αλλά είναι και άλλα άτομα ή εταιρείες που βοήθησαν. Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τον γιατρό Ιωάννη Πατούλια, τον φυσιοθεραπευτή Ανδρέα Μπατιστάτο, φυσικά τον παλιό μου αθλητή Μάκη Χρήστου με τα φυσιοθεραπεύτρια που διαθέτει. Εκτός από την ανδρική ομάδα είναι κοντά και στα παιδιά των αγωνιστικών τμημάτων. Τον φωτογράφο της Πανιώνιας οικογένειας, φίλο Δημ. Βλάχο. Μπράβο στα παιδιά από τα “Panionianea” Γιώργο Καρμίρη και Παναγιώτη Κυπραίο για τη συνεχή ενημέρωση. Στον κόσμο του Ιστορικού που στάθηκε κοντά στην προσπάθεια είτε αγοράζοντας διαρκείας είτε με την παρουσία του κάθε Κυριακή στον αγώνα αγοράζοντας απλό εισιτήριο. Τελευταία άφησα, για να κλείσω, με τα παιδιά της εξέδρας των οργανωμένων, τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ. Που δεν άφησαν καμία αγωνιστική την ομάδα μόνη της, όπου και να παίζαμε αυτά τα τέσσερα πέτρινα χρόνια, με οποίες συνθήκες αγώνα, με απαγορεύσεις μετακινήσεων, ήταν όλοι εκεί. Ήταν ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας μας.

Πριν κλείσω αυτή την ανάρτηση, θέλω να ευχηθώ Καλή δύναμη και επιτυχία στον επενδυτή Κώστα Ρούπτσο και τους συνεργάτες του για να φέρουν τον Ιστορικό εκεί που είναι η φυσική του θέση και όλοι εμείς θα είμαστε στις εξέδρες παρόντες… ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ΜΑΣ».

Μιχάλης Δόνας, 9.4.2024.

 

 


 

Οι αντίπαλοι

 

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής διεξήχθη σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων, με τις πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου να προάγονται στην Superleague 2 (Β΄ Εθνική). Φυσιολογικά πράγματα, τα οποία δεν θα είχε νόημα να επισημάνουμε, αν δεν είχαν προηγηθεί οι τραγέλαφοι των προηγούμενων ετών, με ευθύνη κυρίως της ΕΠΟ. Ο Πανιώνιος τοποθετήθηκε στον 4ο όμιλο με ομάδες από την Αττικοβοιωτία και την Κρήτη, ως εξής:

ΕΠΣΑ (7): Πανιώνιος, Ηλυσιακός, Άρης Πετρούπολης, Φωστήρας, Απόλλων Σμύρνης, ΑΟ Χαϊδαρίου, ΑΟ Αγ. Παρασκευής.

ΕΠΣΠ (4): Εθνικός ΟΦΠΦ, Ατρόμητος Πειραιά, Προοδευτική, Περαμαϊκός.

ΕΠΣ Βοιωτίας (2): ΑΟ Ελλοπιακός, ΑΟ Υπάτου.

ΕΠΣ Λασιθίου (1): ΑΟ Αγ. Νικολάου.

ΕΠΣ Ηρακλείου (2): ΠΟ Ατσαλενίου, Αλμυρός Γαζίου.

ΕΠΣ Ρεθύμνου (2): Ερμής Ζωνιανών, ΑΟ Επισκοπή Ρεθύμνου.

 

Όπως φαίνεται από τα ονόματα, μεταξύ των αντιπάλων υπήρχαν σύλλογοι που έχουν αφήσει έντονο αποτύπωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Εθνικός, Απόλλων, Προοδευτική, Φωστήρας, με τους οποίους ο Πανιώνιος έχει μακροχρόνια αγωνιστική προϊστορία στην Α΄ Εθνική, αλλά και πιο παλιά, σε ένα παρελθόν που, για τον πάλαι ποτέ συμπολίτη Απόλλωνα, φτάνει ως τα τέλη του 19ου αιώνα στη Σμύρνη. Στην Α΄ Εθνική είχε διασταυρωθεί και με τον Ατρόμητο Πειραιά τη σεζόν 1960-61.

Κάποιες άλλες ομάδες τις είχε γνωρίσει τα πρόσφατα χρόνια στη Γ΄ Εθνική, κατά τις περιπλανήσεις του στην ελληνική επαρχία (Άγ. Νικόλαος, Ατσαλένιος, Αλμυρός) ή σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος (Χαϊδάρι, Ηλυσιακός) και του Κυπέλλου ΕΠΣΑ (Άρης Πετρούπολης, Αγ. Παρασκευή). Τέλος, με πέντε που είχαν ελάχιστες ή και καμία παρουσία σε εθνικές κατηγορίες (Περαμαϊκός, Ερμής Ζωνιανών, Επισκοπή, Ελλοπιακός, ΑΟ Υπάτου), οι κυανέρυθροι δεν είχαν προηγούμενη αγωνιστική εμπειρία.

 

 

Η πορεία στο πρωτάθλημα

 

Ο σύλλογος κατέκτησε με άνεση τον τίτλο. Ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα αλλά βρήκε γρήγορα τα πατήματά του και ουσιαστικά το πρωτάθλημα είχε κριθεί από τα μέσα Φλεβάρη, όταν ξέφυγε 12 βαθμούς από τον διεκδικητή Εθνικό.

Μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα (ήττα από Προοδευτική, ισοπαλία με Άγιο Νικόλαο), ακολούθησαν συνεχείς νίκες. Τη 10η αγωνιστική η ομάδα πάτησε την κορυφή, από την οποία δεν κατέβηκε ξανά. Συνεχίζοντας μόνο με νίκες και παίζοντας καλή μπάλα, πήρε διαφορά πέντε βαθμών από τον Εθνικό, παρά την ισοπαλία που πήραν οι κυανόλευκοι στη Νέα Σμύρνη. Συνέχισε με νίκες, συχνά με μεγάλα σκορ (7-1 τον Ερμή, 5-0 Ατσαλένιο, Ελλοπιακό, 4-0 Αγ. Παρασκευή, Αγ. Νικόλαο, Ατρόμητο), επιβάλλοντας την αγωνιστική του υπεροχή στον όμιλο. Ο Εθνικός άντεξε ως το τέλος του α΄ γύρου. Στη συνέχεια η βαθμολογική διαφορά άρχισε να διευρύνεται φτάνοντας στους 12 βαθμούς μετά την 23η αγωνιστική. Κάπου εκεί το πρωτάθλημα κρίθηκε. Η τυπική επικύρωση ήταν πλέον θέμα χρόνου. Καθυστέρησε λίγο, διότι η ομάδα έκανε μια κοιλιά το Μάρτη, φυσιολογική θα έλεγα, με τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, αλλά το παλικαρίσιο 4-3 στα Ζωνιανά και το 5-0 επί του Ελλοπιακού, κατοχύρωσαν την πρωτιά στον όμιλο και την άνοδο.

 

Δημ. Γροντής και Ρακίπ Μπρέγκου

 

Οι αγώνες

Γ΄ Εθνική (4ος όμιλος)

 

Α΄ γύρος

 

17.9.2023, Νίκαια: Προοδευτική-Πανιώνιος 1-0 (1-0).

Το γκολ: Σταθόπουλος 15΄ (πέν).

Δοκάρι: Στούπης 35΄.

Κόκκινη: 55΄ στον πάγκο Πανιωνίου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Καλύβας, Χοτζάλι, Διονέλλης, Ποτουρίδης, Μπρέγκου, Μπουρλάκης (61΄ Γλυνός), Στούπης (46΄ Πότσι), Ιγνατίδης (61΄ Τσιμπόκας), Γροντής, Γεμιστός.

 

24.9.2023, Πανιώνιος-Αγία Παρασκευή 4-0 (2-0).

Τα γκολ: Ιγνατίδης 29΄, Γεμιστός 45΄, Μπουρλάκης 51΄, Γροντής (φάουλ) 55΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Διονέλλης, Χοτζάλι (60΄ Ξυγκόρος), Ζούλιας, Ποτουρίδης, Μπρέγκου, Στούπης (77΄ Φερεκίδης), Ιγνατίδης (73΄ Πότσι), Γροντής (60΄ Χριστόπουλος), Μπουρλάκης, Γεμιστός (60΄ Γλυνός).

 

1.10.2023, γήπ. Αλκυών: Άρης Πετρούπολης - Πανιώνιος 0-1 (0-1).

Το γκολ: Γροντής 35΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Ποτουρίδης, Χοτζάλι (81΄ Ξυγκόρος), Διονέλλης, Ζούλιας, Μπρέγκου, Γροντής (81΄ Στούπης), Πότσι, Γεμιστός (90΄ Ιγνατίδης), Μπουρλάκης (90΄ Καλύβας), Γλυνός (73΄ Χριστόπουλος).

 

4.10.2023, Πανιώνιος-Περαμαϊκός 4-1 (3-1). 1η αγωνιστική εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας.

Τα γκολ: Ποτουρίδης 6΄, Γλυνός 17΄, Ιγνατίδης 20΄, Στούπης 58΄- Ποσίνκοβιτς 41΄.

Δοκάρια: Γροντής 55΄ (από φάουλ), Τσιμπόκας 80΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Παχατούρας, Ξυγκόρος, Διονέλλης, Ποτουρίδης, Καλύβας, Μπρέγκου (76΄ Λαύκας), Στούπης, Ιγνατίδης (71΄ Τσιμπόκας), Γροντής (59΄ Φερεκίδης), Γλυνός (71΄ Κουφουδάκης), Μπουρλάκης (59΄ Χριστόπουλος).

 

7.10.2023, Πανιώνιος-Ηλυσιακός 3-1 (0-1).

Το γκολ: Ιγνατίδης 63΄ (πέν), 98΄ (πέν), Τσιμπόκας 99΄ - Χαρίτος 8΄.

Κόκκινη: Παρασκευόπουλος (Η) 94΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Διονέλλης, Ζούλιας (46΄ Καλύβας), Ποτουρίδης, Μπρέγκου, Στούπης, Γλυνός (46΄ Ιγνατίδης), Μπουρλάκης (75΄ Χριστόπουλος), Γροντής (96΄ Τσιμπόκας), Γεμιστός (98΄ Φερεκίδης).

Αγχωτική νίκη στις καθυστερήσεις απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο που προηγήθηκε νωρίς κι αποκοίμισε τους κυανέρυθρους στο α΄ ημίχρονο. Στο β΄ άντεξε ως το 90΄στην επιθετική υπεροχή του Ιστορικού, που είχε ισοφαρίσει με πέναλτι, έχανε ευκαιρίες αλλά κινδύνευε στις αντεπιθέσεις. Στις καθυστερήσεις έγιναν συγκλονιστικά πράγματα. Στο 91΄ τραυματίστηκε ο Γροντής μετά από σφοδρή σύγκρουση με τον Παρασκευόπουλο (που αποβλήθηκε) κι αποχώρησε με φορείο. Το ματς άρχισε μετά από έξι λεπτά και στην πρώτη επίθεση ο Ιστορικός κέρδισε πέναλτι. Έγινε το 2-1 και με τη σέντρα, ο Τσιμπόκας έκλεψε τη μπάλα κι έκανε το 3-1.

 

14.10.2023, Άγιος Νικόλαος - Πανιώνιος 0-0.

Δοκάρια: Μπουρλάκης 2΄ και 30΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Διονέλλης, Καλύβας, Ποτουρίδης (27΄ Ζουλιάς), Μπρέγκου (77΄ Ιγνατίδης), Πότσι, Στούπης, Γεμιστός, Γλυνός (86΄ Χριστόπουλος), Μπουρλάκης.

 

22.10.2023, Πανιώνιος - Φωστήρας 2-0 (2-0).

Τα γκολ: Ιγνατίδης 1΄ (στα 36΄΄), Γεμιστός 28΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Διονέλλης (61΄ Παυλάκης), Ζούλιας, Καλύβας, Στούπης, Πότσι (61΄ Μπουρλάκης), Γροντής (81΄ Φερεκίδης), Χριστόπουλος (61΄ Μπρέγκου), Γεμιστός (66΄ Γλυνός), Ιγνατίδης.

 

29.10.2023, ΠΟ Ατσαλένιου-Πανιώνιος 1-2 (1-2).

Τα γκολ: Καϊμακαμούδης 21΄ - Γροντής 18΄, Μπουρλάκης 33΄.

Δοκάρι: Νύκταρης (ΠΟΑ) 62΄.

Πανιώνιος (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Ξυγκόρος (76΄ Παυλάκης), Διονέλλης (46΄ Χοτζάλι), Ζούλιας, Μπρέγκου, Στούπης, Γροντής (46΄ Καλύβας), Ποτουρίδης, Μπουρλάκης (80΄ Ιγνατίδης), Γεμιστός, Γλυνός (89΄ Πότσι).

 

5.11.2023, γήπ. Θήβας: ΑΟ Υπάτου-Πανιώνιος 1-2 (1-1).

Τα γκολ: Σταγάκης 10΄ - Πότσι 40΄, Καλλιτσουνάκης (αυτογκόλ) 88΄.

Κόκκινη: Θέμης Ποτουρίδης (Υ) 45+1΄, κίτρινες στους δύο προπονητές.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Διονέλλης, Ιω. Ποτουρίδης, Ζούλιας, Μπρέγκου, Μπουρλάκης (75΄ Ξυγκόρος), Στούπης (81΄ Χριστόπουλος), Γεμιστός (81΄ Ιγνατίδης), Πότσι, Γλυνός (46΄ Καλύβας).

 

12.11.2023, Πανιώνιος-ΑΟ Χαϊδαρίου 2-1 (2-0).

Τα γκολ: Γεμιστός 4΄, Ιγνατίδης 29΄ - Αργυρίου 49΄.

Δοκάρι: Ιγνατίδης 72΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι (70΄ Ξυγκόρος), Παυλάκης, Καλύβας, Ζούλιας, Στούπης, Ιγνατίδης, Γλυνός (70΄ Μπρέγκου), Πότσι, Μπουρλάκης (90΄ Φερεκίδης), Γεμιστός (86΄ Χριστόπουλος).

Με τη νίκη αυτή ανέβηκε στην κορυφή.

Βαθμολογία (10 αγ.): Πανιώνιος 25, Εθνικός 24, Αλμυρός 20, Άρης Πετρ. 18.

 

Γκ. Χοτζάλι και Κων. Διονέλλης

 

19.11.2023, γήπ. «Γ. Καμάρας»: Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος 1-2 (0-2).

Τα γκολ: Σάλλας 63΄ - Ιγνατίδης 6΄, Γεμιστός 45΄.

Δοκάρι: Παπαχρονόπουλος (Απ.) 71΄.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Ρονάλντ Γκόμεζ): Νίκας, Πριόνας, Ρέτζος (Ράμμος 75΄), Πατίλας, Πανουργιάς, Νοζάτζε (Κιρκιλιανίδης 28), Πιαστόπουλος, Σάλλα, Παπαχρονόπουλος, Καραγκούνης (Περδόμο 62), Τασιούλης (Σπαρτιάτης 62).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κων. Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Παυλάκης, Καλύβας, Ποτουρίδης, Μπρέγκου, Μπουρλάκης (81΄ Χριστόπουλος), Στούπης (93΄ Παντελίδης), Ιγνατίδης (70΄ Ζούλιας), Γεμιστός, Γλυνός (93΄ Φερεκίδης).

Στις εξέδρες βρέθηκε και ο φίλος του Πανιωνίου Andrew Simes, επιχειρηματίας σκοτσέζικης καταγωγής που ζει στην Σμύρνη και έχει ταξιδέψει κι άλλες φορές στο παρελθόν στην Αθήνα για να παρακολουθήσει ματς μεταξύ των δυο συλλόγων. Έφερε μαζί του ένα πανό, στο οποίο έγραφε: «Έρχομαι από τη Σμύρνη να δω το πραγματικό Σμυρνέικο ντέρμπι. Σας χαιρετώ αδέρφια μου».

 

2.12.2023, γήπ. Θήβας: Ελλοπιακός-Πανιώνιος 0-1 (0-1).

Το γκολ: Ιγνατίδης 38΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Παντελίδης (66΄ Ξυγκόρος), Ζούλιας, Ποτουρίδης, Διονέλλης, Μπρέγκου (90΄ Καλύβας), Πότσι, Γλυνός (79΄ Φερεκίδης), Μπουρλάκης (90΄ Παυλάκης), Γεμιστός, Ιγνατίδης (79΄ Χριστόπουλος).

 

5.12.2023, γήπ. Καλλιθέας: Πανιώνιος-Ερμής Ζωνιανών 7-1 (2-0). Εξ αναβολής από 26.11.23.

Τα γκολ: Γεμιστός 24΄, Μπουρλάκης 44΄, 56΄, Ιγνατίδης 62΄, 90΄, Χριστόπουλος 69΄, Γροντής 82΄ - Κοζωρώνης 64΄.

Δοκάρια: Γλυνός 31΄, Χριστόπουλος 43΄ (από φάουλ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Παχατούρας, Ξυγκόρος, Παυλάκης, Καλύβας, Ποτουρίδης (66' Τσιμιδόπουλος), Στούπης, Μπουρλάκης (66' Κουφουδάκης), Πότσι (57' Φερεκίδης), Χριστόπουλος, Γ. Γεμιστός (57' Ιγνατίδης), Γλυνός (70' Γροντής)

Με τη νίκη ξέφυγε πέντε βαθμούς από τον Εθνικό.

Βαθμολογία (13 αγ.): Πανιώνιος 34, Εθνικός 29.

 

10.12.2023, Πανιώνιος-Εθνικός Πειραιά 1-1 (0-0). Θεατές: 5.000 (περίπου 250 του Εθνικού).

Τα γκολ: Κατσογιάννης (αυτογκόλ) 59΄ - Γεωργούσης 57΄ (φάουλ).

Κόκκινη: Θεοδώρου (Ε) 48΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Διονέλλης (64΄ Παυλάκης), Ποτουρίδης, Ζούλιας, Πότσι, Μπουρλάκης (87΄ Χριστόπουλος), Μπρέγκου (64΄ Στούπης), Ιγνατίδης, Γεμιστός, Γλυνός (64΄ Γροντής).

Το ντέρμπι κορυφής του πρωτοπόρου Πανιώνιου με τον αήττητο Εθνικό συγκέντρωσε σχεδόν 5.000 φιλάθλους, εκ των οποίων 250 του Εθνικού, στους οποίους οι πάνθηρες πρόσφεραν μπίρες στην ανάπαυλα. Αγωνιστικά ήταν συναρπαστικό. Οι Πειραιώτες, αν και έμειναν με δέκα παίκτες από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, προηγήθηκαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του πρώην κυανέρυθρου Γεωργούση. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε άμεσα με αυτογκόλ. Ο Εθνικός παρέμεινε αήττητος αλλά με το Χ ο Ιστορικός παγίωσε τη διαφορά των πέντε βαθμών, την οποία διατήρησε ως το τέλος του α΄ γύρου.

Βαθμολογία (14 αγ.): Πανιώνιος 35β (31-9 γκολ) 11-2-1, Εθνικός 30β (23-8), 8-6-0.

 

17.12.2023, γήπ. “Σταύρος Μελισσουργός” Ρέντη: Ατρόμητος Π.-Πανιώνιος 0-4 (0-2).

Τα γκολ: Ιγνατίδης 24΄, 38΄, 91΄, Χριστόπουλος 75΄.

Πανιώνιος: Παχατούρας, Ξυγκόρος, Παυλάκης (65΄ Φερεκίδης), Καλύβας, Ποτουρίδης, Πότσι (82΄ Λαύκας), Χριστόπουλος (82΄ Παπαχαραλάμπους), Στούπης, Ιγνατίδης, Γροντής (80΄ Χοτζάλι), Γλυνός (65΄ Κουφουδάκης).

 

20.12.2023, Πανιώνιος-ΑΟ Επισκοπής 2-0 (0-0).

Τα γκολ: Γροντής 52΄(πέν.), Μπρέγκου 81΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι (82΄ Ξυγκόρος), Ποτουρίδης, Καλύβας, Παυλάκης, Μπρέγκου, Πότσι, Γροντής (92΄ Ζούλιας), Γλυνός (46΄ Στούπης), Χριστόπουλος (46΄ Γεμιστός), Ιγνατίδης (82΄ Φερεκίδης).

Με τη νίκη αυτή αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα πριν ακόμα λήξει ο α΄ γύρος.

Βαθμολογία (16 αγ.): Πανιώνιος 41β (37-9) 13-2-1, Εθνικός 36 (27-8) 10-6-0.

 

7.1.2024, Αλμυρός Γαζίου-Πανιώνιος 0-1 (0-0).

Το γκολ: Γεμιστός 94΄.

Δοκάρι: Γεμιστός 91΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Παχατούρας, Χοτζάλι, Παυλάκης, Ζούλιας, Ποτουρίδης, Στούπης (62΄ Γροντής), Μπρέγκου, Πότσι, Καλάγια (71΄ Ιγνατίδης), Μπουρλάκης, Γεμιστός (96΄ Καλύβας).

Κακή εμφάνιση, αγχωτική νίκη στις καθυστερήσεις, με την οποία διατήρησε τη διαφορά των πέντε βαθμών στο τέλος του α΄ γύρου.

 

Βαθμολογία Α΄ γύρου (17 αγ.): Πανιώνιος 44 (38-9) 14-2-1, Εθνικός 39 (30-8) 11-6-0, Άρης Π. 32, Ηλυσιακός 32, ΠΟΑ 30, Ύπατο 26, Επισκοπή 24, ΑΟΑΝ 23, Χαϊδάρι 23, Αλμυρός 22, Προοδευτική 19, Φωστήρας 18, Απόλλων 17, Ελλοπιακός 14, Περαμαϊκός 14, Αγ. Παρασκευή 12, Ερμής 11, Ατρόμητος Π. 05. Κάποιες ομάδες είχαν λιγότερα ματς.

 

Δημ. Σκαφίδας, Τάσος Παχατούρας, οι γκολκίπερ

 

Β΄ γύρος

 

14.1.2024: Περαμαϊκός-Πανιώνιος 0-3 (0-1).

Τα γκολ: Στούπης 22΄, Γεμιστός 49΄, Μπουρλάκης 81΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Παχατούρας, Χοτζάλι, Παυλάκης (46΄ Διονέλλης), Ζούλιας, Ποτουρίδης, Πότσι, Στούπης, Γροντής (57΄ Φερεκίδης), Μπουρλάκης (82΄ Λαύκας), Καλάγια, Γεμιστός (57΄ Ιγνατίδης).

 

21.1.2024, Πανιώνιος-Προοδευτική 2-1 (2-0).

Τα γκολ: Ιγνατίδης 16΄ (πέν), Μπρέγκου 45'+ - Νικολόπουλος 91΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Παυλάκης, Ζούλιας, Ποτουρίδης (46΄ Καλύβας), Αρναρέλλης, (87΄ Στούπης), Μπουρλάκης (71΄ Καλάγια), Μπρέγκου, Πότσι, Γροντής (87΄ Φερεκίδης), Ιγνατίδης (71΄ Γεμιστός).

Η διαφορά από τον Εθνικό, που έφερε ισοπαλία, αυξήθηκε στους 7β.

Βαθμολογία (19 αγ.): Πανιώνιος 50β (43-10) 16-2-1, Εθνικός 43β (34-8) 12-7-0.

 

28.1.2024, Αγ. Παρασκευή-Πανιώνιος 0-1 (0-0).

Το γκολ: Ιγνατίδης 71΄.

Κόκκινη κάρτα: Mυτάκης (Α.Π.) 62΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Παυλάκης, Παντελίδης (65΄ Καλάγια), Καλύβας, Μπρέγκου, Στούπης (90΄ Φερεκίδης), Γροντής, Αρναρέλλης, Μπουρλάκης (84΄ Τσιμιδόπουλος), Ιγνατίδης.

 

4.2.2024, Πανιώνιος-Άρης Πετρούπολης 3-0 (2-0). Θεατές: 3.000.

Τα γκολ: Καλάγια 10΄, Ιγνατίδης 22΄, Φερεκίδης 86΄.

Δοκάρι: Τσιλιγκίρης (Α) 78΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Παυλάκης, Καλύβας, Ζούλιας, Πότσι (60΄ Στούπης), Μπρέγκου, Ιγνατίδης (60΄ Γεμιστός), Αρναρέλλης (82΄ Διονέλλης), Γροντής (75΄ Φερεκίδης), Καλάγια (46΄ Μπουρλάκης)

 

11.2.2024, γήπ. Ζωγράφου: Ηλυσιακός-Πανιώνιος 0-1 (0-1).

Το γκολ: Αρναρέλλης 22΄.

Δοκάρι: Κασιανός (Η) 69΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Παυλάκης, Καλύβας, Ζούλιας, Μπρέγκου, Αρναρέλλης, Πότσι, Γεμιστός (84΄ Ιγνατίδης), Γροντής (77΄ Στούπης), Μπουρλάκης (68΄ Καλάγια).

Κομβική νίκη επί μιας ομάδας που ήταν αήττητη στην έδρα της. Συνδυάστηκε με την πρώτη ήττα του Εθνικού, οπότε ο Ιστορικός απέκτησε διαφορά +10 βαθμών, ατενίζοντας πλέον τον τίτλο.

Βαθμολογία (22 αγ.): Πανιώνιος 59 (48-10) 19-2-1, Εθνικός 49 (41-11) 14-7-1, Ηλυσιακός 41.

 

18.2.2024, Πανιώνιος- Άγιος Νικόλαος 4-0 (1-0). Θεατές: 4.000.

Τα γκολ: Γεμιστός 5΄, Στούπης 50΄, Μπουρλάκης 54΄, 90΄.

Δοκάρια (Α.Ν.): Μαρτσάκης 93΄, Κατσικοκέρης 94΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Διονέλλης (70΄ Παυλάκης), Καλύβας (61΄), Ζούλιας, Πότσι, Μπουρλάκης, Στούπης, Γεμιστός (61΄ Ιγνατίδης), Γροντής (80΄, Φερεκίδης), Καλάγια (70΄ Ξυγκόρος).

Επιβλητική νίκη επί ενός δυσκολοκατάβλητου αντιπάλου που είχε δυο δοκάρια. Ο κόσμος που έχει πιστέψει πλέον ότι κάτι σπουδαίο γίνεται, γέμισε και πάλι το γήπεδο. Στο τέλος πανηγύρισε μαζί με τους παίκτες καθώς με τη νέα απώλεια βαθμών του Εθνικού η διαφορά ανέβηκε στους +12β.

Βαθμολογία (23 αγ.): Πανιώνιος 62 (52-10) 20-2-1, Εθνικός 50 (42-12) 14-8-1, Ηλυσιακός 44.

 

Θοδωρής Ζούλιας, Γιάννης Ποτουρίδης

 

25.2.2024, γήπ. Ταύρου: Φωστήρας-Πανιώνιος 0-1 (0-0).

Το γκολ: Ιγνατίδης 87΄ (πέν.).

Δοκάρι: Μπρέγκου 15΄.

Θεατές: 1.000 (400 πανιώνιοι)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Διονέλλης (46΄ Παυλάκης), Ποτουρίδης, Ζούλιας, Μπρέγκου, Στούπης (60΄ Ιγνατίδης), Πότσι (75΄ Αρναρέλλης), Γεμιστός (91΄ Παντελίδης), Γροντής, Μπουρλάκης.

 

3.3.2024, Πανιώνιος-Π.Ο.Ατσαλένιου 5-0 (4-0).

Τα γκολ: Μπουρλάκης 21΄, 61΄, Γροντής 25΄, Ιγνατίδης 28΄, 32΄.

Δοκάρι: Μπουρλάκης 18΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Παχατούρας, Ξυγκόρος (68΄ Παπαχαραλάμπους), Διονέλλης*, Ζούλιας (46΄ Τσιμιδόπουλος), Ποτουρίδης, Μπρέγκου (60΄ Παντελίδης), Στούπης, Γροντής (46΄ Φερεκίδης), Μπουρλάκης, Αρναρέλλης, Ιγνατίδης (60΄ Γεμιστός).

*Στο 85΄ αποχώρησε τραυματίας ο Διονέλλης και ο Πανιώνιος συνέχισε με 10 παίκτες.

 

10.3.2024, Πανιώνιος-ΑΟ Υπάτου 1-1 (1-0).

Τα γκολ: Γροντής 23΄ (πέν.) - Θέμης Ποτουρίδης 91΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Παχατούρας, Χοτζάλι (76΄ Ξυγκόρος), Παυλάκης, Ζούλιας, Ιωάννης Ποτουρίδης, Μπρέγκου, Γροντής, Πότσι (61΄ Στούπης), Μπουρλάκης, Αρναρέλλης (76΄ Καλάγια), Ιγνατίδης (61΄ Γεμιστός).

Απρόσμενη ισοπαλία, με γκολ που μπήκε στις καθυστερήσεις.

 

16.3.2024, Χαϊδάρι-Πανιώνιος 2-2 (1-2).

Τα γκολ: Μπουτσικάρης 43΄, Ματτέα 84΄(πέν.) - Γεμιστός 36΄ (σουτ μετά από πέναλτι που αποκρούστηκε), Μπουρλάκης 42΄.

Δοκάρι: Γεμιστός 77΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης) Παχατούρας, Ξυγκόρος, Παυλάκης, Ποτουρίδης, Ζούλιας, Πότσι, Μπουρλάκης, Στούπης (65΄ Μπρέγκου), Γεμιστός (80΄ Ιγνατίδης), Γροντής, Αρναρέλλης (80΄ Χοτζάλι).

Νέα ισοπαλία, απρόσμενη μιας και η ομάδα προηγήθηκε 2-0.

 

24.3.2024, Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 2-2 (0-2). Θεατές 3.500 (και πολλοί Απολλωνιστές).

Τα γκολ: Ιγνατίδης 68΄ (πέν.), Πότσι 97΄ - Ποτουρίδης (αυτογκόλ) 23΄, Σάλλα 30΄ (στην ουσία αυτογκόλ του Σκαφίδα που του έφυγε η μπάλα από τα χέρια).

Πέναλτι: Αρναρέλλης 85΄ άουτ.

Κόκκινη: Παπαχρονόπουλος (Α) 71΄.

Δοκάρι: Ιγνατίδης 90΄.

Ευκαιρίες: Γεμιστός 7΄ (απόκρουση Καλούδη), Μπρέγκου 22΄ (γκολ οφσάιντ), Ιγνατίδης 40΄ (εντυπωσιακή απόκρουση), Γεμιστός 45+5΄ (τετατέτ απέκρουσε ο Καλούδης), Γεμιστός 69΄ (τετατέτ απέκρουσε ο Καλούδης), Αρναρέλλης 79΄ (σουτ απέκρουσε ο Καλούδης), Ιγνατίδης 82΄ (κεφαλιά άουτ), Καλάγια 99΄ (σουτ ελάχιστα άουτ), Αρναρέλλης 101΄ (σουτ απέκρουσε ο Καλούδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κ. Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι (31΄ Ξυγκόρος), Παυλάκης, Ποτουρίδης, Πότσι, Μπρέγκου (80΄ Καλάγια), Στούπης, Γεμιστός, Μπουρλάκης, Φερεκίδης (31΄ Ιγνατίδης), Αρναρέλλης.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Βαγγ. Σταυρακόπουλος): Καλούδης, Πριόνας, Τασιούλης, Λιάκος (70΄ Μίχος), Ρόδης, Πατίλας, Πιαστόπουλος, Χριστόπουλος, Χαϊκάλης, Σάλλα (88΄ Κορφιάτης), Παπαχρονόπουλος.

Συναρπαστικό το ντέρμπι της προσφυγιάς, στο οποίο έδωσε ξανά το παρών ο Andrew Simes από τη Σμύρνη. Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” που πάλευε για τη σωτηρία, προηγήθηκε 2-0 στο α΄ ημίχρονο, μετά από δυο τραγικά αμυντικά λάθη των κυανέρυθρων, οι οποίοι με λάθος διάταξη ήταν κομμένοι στα δύο: αδύναμοι μπροστά, ευάλωτοι αμυντικά. Στο β΄ με τις αλλαγές, ο Πανιώνιος έπαιξε μονότερμα, μείωσε με πέναλτι, έχασε δεύτερο πέναλτι, είχε δοκάρι. Οι κυανόλευκοι καθυστερούσαν με ψευτοτραυματισμούς (ο διαιτητής κράτησε καθυστέρηση 12΄!), έμειναν με δέκα παίκτες αλλά ο Καλούδης έπιανε τα άπιαστα ως το 97΄ που ήρθε η ισοφάριση. Μετά παρά λίγο να γίνει η ολική ανατροπή σε δυο περιπτώσεις: σουτ του Καλάγια έφυγε σύριζα άουτ, ενώ σουτ του Αρναρέλλη απέκρουσε ο Καλούδης.

Παρά τις τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, η διαφορά από τον Εθνικό (που έχανε βαθμούς) παρέμεινε υψηλή, στους +11β. Απλά αναβαλλόταν συνεχώς η οριστική κατάκτηση του τίτλου.

Βαθμολογία (28 αγ.): Πανιώνιος 71 (22-5-1) 63-15, Εθνικός 60, Αλμυρός 52.

 

Γ. Καλύβας, Γ. Παυλάκης, Παν. Ξυγκόρος

 

31.3.2024, Ερμής Ζωνιανών-Πανιώνιος 3-4 (1-2).

Τα γκολ: Ακουίνο 40΄ (πέν.), Σκουτέλης 49΄, Κωστάκης 60΄ - Μπουρλάκης 27΄, 45+1΄, Γροντής 69΄, Ιγνατίδης 86΄.

Κόκκινη: Στέλιος Γεμιστός (Ε) 84΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Ξυγκόρος, Παυλάκης, Ποτουρίδης, Ζούλιας, Μπρέγκου (65΄ Ιγνατίδης), Πότσι, Γροντής, Μπουρλάκης, Γεμιστός, Αρναρέλλης (72΄ Καλάγια).

Δύσκολη νίκη σε μια σκληρή έδρα, με ανατροπή στην ανατροπή (0-1, 1-2, 3-2, 3-4), απέναντι σε μια ομάδα που πάλευε για την παραμονή της.

Βαθμολογία (29 αγ.): Πανιώνιος 74 (23-5-1) 67-18, Εθνικός 63, Άρης Π. 54, Αλμυρός Γαζίου 52.

 

7.4.2024, Πανιώνιος-Ελλοπιακός 5-0 (1-0).

Τα γκολ: Μπουρλάκης 7΄, Γεμιστός 54΄, 63΄, 75΄, Γροντής 83΄.

Δοκάρι: Γεμιστός 6΄. MVP του ματς με χατ-τρικ και συμμετοχή στα άλλα δυο γκολ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Ξυγκόρος, Διονέλλης, Ποτουρίδης, Πότσι (69΄ Παντελίδης), Τσιμιδόπουλος, Στούπης (69΄ Παπαχαραλάμπους), Γεμιστός, Μπουρλάκης (79΄ Λαύκας), Γροντής (84΄ Μπρέγκου), Αρναρέλλης (46΄ Καλάγια).

Η νίκη αυτή που συνδυάστηκε με εντυπωσιακή εμφάνιση ήταν ιστορική, διότι κλείδωσε την πρωτιά στον όμιλο και την άνοδο στην S.L.2. Με την ισοπαλία που παραχώρησε ο Εθνικός, η διαφορά +13β μεταξύ των δύο ομάδων δεν μπορούσε πλέον να καλυφθεί στις υπολειπόμενες αγωνιστικές. Με το άκουσμα του αποτελέσματος στήθηκε ένα ξέφρενο κυανέρυθρο πανηγύρι στο γήπεδο από παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους.

Βαθμολογία (30 αγ.): Πανιώνιος 77 (24-5-1) 72-18, Εθνικός 64, Άρης 57, Αλμυρός 55, Ηλυσιακός 51.

 

Πανηγύρι μετά τη νίκη επί του Ελλοπιακού και τη μαθηματική κατάκτηση της πρωτιάς

 

14.4.2024, γήπ. Μοσχάτου: Εθνικός Π.-Πανιώνιος 2-0 (1-0). 500 πανιώνιοι θεατές

Τα γκολ: Αντωνίου 2΄, Γεωργούσης 55΄.

Κόκκινη: Ντινιωτάκης (Ε) 43΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Ξυγκόρος (22΄ Χοτζάλι), Παυλάκης (80΄ Διονέλλης), Ζούλιας, Ποτουρίδης, Πότσι (58΄ Ιγνατίδης), Μπρέγκου (46΄ Στούπης), Γροντής, Γεμιστός, Μπουρλάκης, Καλάγια (60΄ Αρναρέλλης).

Ανώδυνη ήττα από τον διψασμένο Εθνικό που ήθελε να αποδείξει πως άξιζε κάτι καλύτερο στη σεζόν. Ωστόσο οι φίλοι του συγχάρηκαν τον Ιστορικό για την άνοδο.

 

20.4.2024, Πανιώνιος-Ατρόμητος Π. 4-0 (2-0). Ελάχιστοι θεατές (ίσως αρνητικό ρεκόρ).

Τα γκολ: Αρναρέλλης 13΄, Ιγνατίδης 45+1', Γροντής 68΄, Θωμάκος 79΄ (ντεμπούτο).

Δοκάρι: Ιγνατίδης 91΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Στρατής, Χοτζάλι (70΄ Λακατής), Διονέλλης, Παντελίδης, Αρναρέλλης (59΄ Μπουρλάκης), Ιγνατίδης, Γροντής, Λαύκας (70΄ Οθωναίος), Παπαχαραλάμπους (84΄ Παυλάκης), Τσιμιδόπουλος, Φερεκίδης (70΄ Θωμάκος).

Άνετη νίκη. Το σκορ θα μπορούσε ένα είναι ευρύτερο, αν δεν έπαιζαν όλοι για τον Ιγνατίδη, ώστε να βγει πρώτος σκόρερ. Οι αντίπαλοι το είχαν καταλάβει και τον μάρκαραν στενά. Ο κόουτς έδωσε την ευκαιρία να παίξουν σε πολλά νέα παιδιά: Στρατής, Τσιμιδόπουλος, Λαύκας, Παπαχαραλάμπους και σε μικρούς της Κ17: Λακατής, Οθωναίος, Θωμάκος (που σκόραρε στο ντεμπούτο του).

 

24.4.2024, Επισκοπή-Πανιώνιος 1-4 (0-2).

Τα γκολ: Κουκούλης 76΄ - Πότσι 38΄, 43΄, Ιγνατίδης 58΄, 62΄.

Πέναλτι: Τζωρτζινάκης (Ε) 89΄, άουτ.

Δοκάρι: Μέτα (Ε) 31΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι (58΄ Διονέλλης), Παντελίδης, Παυλάκης, Μπρέγκου, Τσιμιδόπουλος, Πότσι (74΄ Γεμιστός), Αρναρέλλης (59΄ Καλάγια), Γροντής (74΄ Παπαχαραλάμπους), Μπουρλάκης (86΄ Παλαιολόγος), Ιγνατίδης.

Άνετη νίκη και πάλι με πολλά νέα παιδιά στην ενδεκάδα. Αξίζει νa επισημανθεί το “πασίγιο”, με το οποίο οι ποδοσφαιριστές της Επισκοπής υποδέχθηκαν τους παίκτες του πρωταθλητή Πανιωνίου, πριν από την έναρξη του αγώνα.

Βαθμολογία (33 αγ.): Πανιώνιος 83 (26-5-2) 80-21, Εθνικός 71, Αλμυρός 62, Ηλυσιακός 57, Άρης 57.

 

28.4.2024, Πανιώνιος-Αλμυρός Γαζίου 1-1 (1-1). 5.000 θεατές περίπου.

Τα γκολ: Πότσι 11΄- Μπρέγκου (αυτογκόλ) 45+1΄.

Δοκάρια: Γροντής 51΄, 90΄, Στούπης 75΄.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Διονέλλης (79΄ Παυλάκης), Χοτζάλι (79΄ Ξυγκόρος), Ζούλιας, Ποτουρίδης (68΄ Τσιμιδόπουλος), Πότσι (55΄ Στούπης), Μπρέγκου, Γροντής, Μπουρλάκης, Γεμιστός (55΄ Aρναρέλλης), Ιγνατίδης.

Το ματς κύλησε χαλαρά με το μυαλό πιο πολύ στο πανηγύρι για τον τίτλο και την απονομή, παρά στο αποτέλεσμα, ειδικά στο α' ημίχρονο. Στο β' μέρος δημιούργησε ευκαιρίες, είχε και τρία δοκάρια. Ο Αλμυρός, μια από τις πιο σοβαρές κι αξιόπιστες ομάδες του ομίλου, που τερμάτισε στην τρίτη θέση, έπαιξε καθαρά, τίμησε τους κυανέρυθρους με πασίγιο κατά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησε τίμια τη νίκη. Η ισοπαλία ήταν δίκαιη και δεν στεναχώρησε κανέναν. 


Γ. Στούπης και Αν. Πότσι, δύναμη στα χαφ

 

Η βαθμολογία

Γ΄ Εθνική, 4ος όμιλος (34 αγώνες)

 

 

Ομάδα

Ν-Ισ-Ήτ

Γκολ

Βαθμοί

1

Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.

26-6-2

81-22

84 (άνοδος)

2

Εθνικός ΟΦΠΦ

20-12-2

61-19

72

3

ΓΠΣ Αλμυρός Γαζίου

17-12-5

59-28

63

4

ΑΣ Άρης Πετρούπολης

18-6-10

47-38

60

5

Ηλυσιακός ΑΟ

16-9-9

43-29

57

6

ΑΟ Υπάτου

14-9-11

45-34

51

7

ΠΟ Ατσαλένιου

14-8-12

41-33

50

8

ΑΟ Αγ. Νικολάου*

14-10-10

55-38

49

9

ΑΟ Χαϊδαρίου

13-10-11

39-29

49

10

ΑΟ Ελλοπιακός

13-9-12

45-42

48

11

Προοδευτική Νεολαία

14-6-14

47-38

48 (μπαράζ)

12

Απόλλων Σμύρνης

10-12-12

39-37

42 (υποβ.)

13

ΑΟ Ερμής Ζωνιανών

9-10-15

36-54

37 (υποβ.)

14

ΑΟ Επισκοπή Ρεθύμνου

9-10-15

39-54

37 (υποβ.)

15

ΑΠΟ Περαμαϊκός

9-3-22

32-58

30 (υποβ.)

16

ΑΠΟ Φωστήρας*

6-13-15

29-40

28 (υποβ.)

17

ΑΟ Αγ. Παρασκευής*

5-5-24

26-82

17 (υποβ.)

18

ΠΑΟ Ατρόμητος Πειραιά

3-2-29

16-105

11 (υποβ.)

 

*Έχουν ποινή -3 β

 

 

Ηλ. Ιγνατίδης, ο πρώτος σκόρερ


 

Σκόρερ πρωταθλήματος

24 γκολ: Ηλίας Ιγνατίδης (5 πέν).

13 γκολ: Γιάννης Μπουρλάκης.

12 γκολ: Γιώργος Γεμιστός.

10 γκολ: Δημήτρης Γροντής (2 πέν).

05 γκολ: Άνιο Πότσι.

03 γκολ: Γιώργος Στούπης.

02 γκολ: Ρακίπ Μπρέγκου, Βασίλης Χριστόπουλος, Αλέξανδρος Αρναρέλλης.

01 γκολ: Γιάννης Ποτουρίδης, Σπύρος Γλυνός, Χρήστος Τσιμπόκας, Άρλιντ Καλάγια, Γιάννης Φερεκίδης, Λύσανδρος Θωμάκος.

02 αυτογκόλ: Παρ. Καλλιτσουνάκης (ΑΟ Υπάτου), Χαρ. Κατσογιάννης (Εθνικός).


Ο Α. Simes με το πανό του στη Ριζούπολη

 

Ο Andrew Simes από τη Σμύρνη

 

Ο Andrew Simes είναι γόνος μιας οικογένειας Λεβαντίνων που βρίσκεται και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Σμύρνη από τον 19ο αιώνα. Ως Βρετανός είναι οπαδός της Arsenal, την οποία εκπροσωπεί στην Τουρκία. Ως γηγενής Σμυρνιός, με δύο γιαγιάδες Ρωμιές, εκπροσωπεί το κοσμοπολίτικο παρελθόν της παλιάς Σμύρνης. Μελετά και γνωρίζει την ιστορία της πόλης και των προγόνων του και προωθεί σχετικά κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα. Δημιούργησε ιστολόγιο με παλιές φωτογραφίες και υπήρξε ιδρυτικό μέλος και παίκτης της Levant United, μιας ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας που ιδρύθηκε το 2008 κι αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα περιφέρειας Σμύρνης. 

 

 

Levant Utd. (2009-10). Όρθιος αριστερά ο αρχηγός Α. Simes.


 

Ψάχνοντας την ιστορία, γνώρισε κι αγάπησε τον Πανιώνιο. Το 2011 ήρθε για πρώτη φορά στη Ν. Σμύρνη και παρακολούθησε αγώνα της ομάδας, κάτι που επανέλαβε κι άλλες φορές. Έγινε φίλος με οπαδούς του συλλόγου και δεν χάνει ευκαιρία να τον διαφημίζει στα social media. Ανεβάζει φωτογραφίες από τη Σμύρνη με τη φανέλα του Πανιωνίου κι από το γήπεδο της τοπικής Altay Spor, επισημαίνοντας πως βρίσκεται στο χώρο που υπήρχε το στάδιο του Ιστορικού. Φέτος ταξίδεψε δυο φορές από τη Σμύρνη για να παρακολουθήσει το «πραγματικό Σμυρνέικο ντέρμπι», όπως λέει ο ίδιος, μεταξύ Πανιωνίου και Απόλλωνα, στις 19 Νοέμβρη στη Ριζούπολη και στις 24 Μάρτη στη Ν. Σμύρνη. Η περίπτωση του έγινε θέμα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σε εφημερίδες αθλητικές και πολιτικές (Sportday, Καθημερινή, Πρώτο Θέμα κ.ά.), σε κανάλια και ιστοσελίδες. Στη Ν. Σμύρνη, στο ημίχρονο του ματς, τιμήθηκε από τη διοίκηση του Πανιωνίου, τους Πάνθηρες κι από το Δήμαρχο Γ. Κουτελάκη, ο οποίος του απένειμε το μετάλλιο της πόλης.

 

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ τίμησε τον Α. Simes. Μαζί του ο Μιχ. Δόνας κι ο Αντώνης Αλακιώτης.

 

Όπως έγραψε ο ίδιος στο προφίλ του, το χρονικό της πρώτης επίσκεψης υπήρξε περιπετειώδες:

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είχα το προνόμιο να ταξιδέψω στην Αθήνα για να παρακολουθήσω ένα από τα καλύτερα ντέρμπι στον κόσμο. Όχι, δεν έπαιζαν η Ρεάλ, η Γιουβέντους ή η Μπάγερν. Πιθανότατα δεν έχετε ξανακούσει τις δύο ομάδες που παρακολούθησα, τον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα. Ο κόσμος προτιμά ομάδες που κερδίζουν συνεχώς τρόπαια. Κι όμως, ξεκίνησα στις τρεις τα ξημερώματα από την πατρίδα μου για να παρακολουθήσω δύο ομάδες που παίζουν στην τρίτη κατηγορία μιας άλλης χώρας. Αυτές οι ομάδες ιδρύθηκαν το 1890 και 1891 στη Σμύρνη, την πόλη που η οικογένειά μου και εγώ ζούμε εδώ και έξι γενιές. Πιθανότατα οι πρόγονοί μου έπαιξαν εναντίον τους ή τις είχαν δει να αγωνίζονται. Μετά από τον πόλεμο του 1922, αυτές οι ομάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη που ιδρύθηκαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα...

Στο αεροδρόμιο της Σμύρνης με σταμάτησε η αστυνομία επειδή κουβαλούσα ένα πανό που είχα ετοιμάσει σε μια γλώσσα που δεν μπορούσαν να διαβάσουν. Έγραφε στα ελληνικά: «Έρχομαι από τη Σμύρνη για να δω το αυθεντικό ντέρμπι της Σμύρνης και σας χαιρετώ αδέρφια μου». Περιμέναμε διερμηνέα, τον οποίο δυσκολεύτηκα να πείσω ότι έκανα όλο αυτό το ταξίδι για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Με άφησαν να ταξιδέψω. Έφτασα στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο τελωνείο, στην ερώτηση για το σκοπό της επίσκεψής μου, δήλωσα ότι ήρθα για ένα ματς. Ο υπεύθυνος κοίταξε το διαβατήριο μου, τα δύο κασκόλ των ελληνικών ομάδων που είχα στο λαιμό μου, διπλοτσέκαρε στον υπολογιστή την καταγωγή μου και ρώτησε με ειρωνεία:

-Για να καταλάβω. Είσαι Βρετανός κι έρχεσαι από τη Σμύρνη για να δεις τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Απόλλωνα;

-Ό,τι και να σου πω, δεν πρόκειται να καταλάβεις, απάντησα.

Κούνησε το κεφάλι του και σφράγισε το διαβατήριό μου».


Γιάννης Μπουρλάκης και Γιώργος Γεμιστός. Δημιουργοί και βασικοί σκόρερ


Κύπελλο ΕΠΣΑ

Μετείχε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Αθηνών. Ξεκίνησε από την 4η φάση (των 32) της διοργάνωσης, από όπου ξεκίνησαν οι ομάδες Γ΄ Εθνικής της ΕΠΣΑ. Κληρώθηκε με τον Χαραυγιακό, ομάδα της Β΄ τοπικής κατηγορίας. Αν και γηπεδούχος έπαιξε στην Ηλιούπολη, με μια ομάδα που αποτελούσαν νεαροί παίκτες: οκτώ από την Κ-17 (που παίζει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League) και έξι νεαρούς από τις ακαδημίες του συλλόγου που ανήκουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Συγκεκριμένα:

Από την Κ-17, στην οποία μάνατζερ είναι ο παλαίμαχος Νίκος Σπυρόπουλος και κόουτς οι Γιώργος Λαμπαδινός, Χρήστος Κώτσης, προέρχονταν οι παίκτες (γεν. 2007): Χρήστος Λακατής, Γιον Πρίφτης, Κώστας Παλαιολόγος, Έκτωρ Οθωναίος, Λύσανδρος Θωμάκος, Μάριο Σακολλάρι, Γιάννης Γιαλλάφος, Γιώργος Σαϊνίδης.

Από την Κ-19 (γεν. 2005), οι: Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους, Νταβίτ Μπολοτασβίλι, Κώστας Τσιμιδόπουλος. Κι από τις ακαδημίες οι: Αλέξανδρος Λαύκας (2006), Μανώλης Κουφουδάκης (2004), Τάσος Παχατούρας (2002).

Αν και προηγήθηκε με τον Θωμάκο, ο Χαραυγιακός, με την εμπειρία των μεγαλύτερης ηλικίας παικτών του, ανέτρεψε το σκορ στο β΄ ημίχρονο και πήρε την πρόκριση. 


Γήπ. Ηλιούπολης Β΄, 1.11.2023: Πανιώνιος-Χαραυγιακός 1-2 (1-0).

Τα γκολ: Θωμάκος 28΄ - Δραμουντανής 63΄, Νίκου 76΄.

Πανιώνιος (Γεωργιάδης, Κώτσης): Παχατούρας, Λακατής (87΄ Σακολλάρι), Πρίφτης, Τσιμιδόπουλος, Θεολόγος, Οθωναίος (69΄ Σαϊνίδης), Κουφουδάκης, Παπαχαραλάμπους, Θωμάκος (87΄ Γιαλλάφος), Λαύκας, Μπολοτασβίλι.

Χαραυγιακός (Κων. Αρζένης): Μπέτσκο (46΄ Σταματόπουλος), Κουζέλης, Δημητρακόπουλος, Μουγιακάκος, Παρασκευάς, Τουγουντζόγλου, Δραμουντανής, Κυργοτάσης (78΄ Γκίκας), Γκούγκας (46΄ Χάσι), Νίκου, Ασβεστάς (73΄ Τσοντάκης).

 

Αρναρέλλης, Καλάγια. Πολύτιμες προσθήκες από Γενάρη

Συμμετοχές παικτών

 Όπως φαίνεται από τον πίνακα που ακολουθεί, στο πρωτάθλημα χρησιμοποιήθηκαν 31 παίκτες. Άλλοι έξι ακόμα  έπαιξαν στο μοναδικό ματς κυπέλλου. Από τους 31, οι 12 έπαιξαν σε λίγα ματς, συνήθως ως αλλαγή. Συνεπώς, το βασικό ρόστερ αποτέλεσαν 19 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς μόνο τέσσερις ξεπέρασαν τις 30 συμμετοχές, κατά σειρά οι: Ιγνατίδης (33), Μπουρλάκης (32), Γεμιστός (31) και Στούπης (30). Άλλοι δέκα ξεπέρασαν τα 25 ματς.

 

Πρωτάθλημα

Κύπελλο ΕΠΣΑ

Προπονητής

 

 

Κώστας Γεωργιάδης

34

1

Χρήστος Κώτσης (Κ-17)

-

1

Ποδοσφαιριστές

 

 

Τερματοφύλακες

 

 

Δημήτρης  Σκαφίδας

25

-

Τάσος Παχατούρας

8

1

Θανάσης Στρατής

1

-

Αμυντικοί

 

 

Γκερτίν Χοτζάλι

28

-

Γιάννης Ποτουρίδης

26

-

Γιώργος Παυλάκης

25

-

Θοδωρής Ζούλιας

24

-

Γιώργος Καλύβας

20

-

Κωνσταντίνος Διονέλλης

21

-

Παναγιώτης Ξυγκόρος

19

-

Δημήτρης Παντελίδης

8

-

Κώστας Τσιμιδόπουλος

7

1

Χρήστος Λακατής (Κ-17)

1

1

Μάριο Σακολλάρι (Κ-17)

-

1

Γιον Πρίφτης (Κ-17)

-

1

Μέσοι

 

 

Γιάννης Μπουρλάκης

32

-

Γιώργος Στούπης

30

-

Δημήτρης Γροντής (αρχηγός)

29

-

Ράκιπ Μπρέγκου (αρχηγός)

29

-

Άνιο Πότσι

28

-

Γιάννης Φερεκίδης

18

-

Σπύρος Γλυνός (α΄)

16

-

Αλέξανδρος Λαύκας

5

1

Χάρης Παπαχαραλάμπους

5

1

Μανώλης Κουφουδάκης (α΄)

3

1

Βασίλης Χριστόπουλος (α΄)

3

-

Έκτορας Οθωναίος (Κ-17)

1

1

Γιώργος Σαϊνίδης (Κ-17)

-

1

Θεολόγος (α΄)

-

1

Επιθετικοί

 

 

Ηλίας Ιγνατίδης

33

-

Γιώργος Γεμιστός

31

-

Αλέξανδρος Αρναρέλλης (β΄)

15

-

Άρλιντ Καλάγια (β΄)

13

-

Χρήστος Τσιμπόκας (α΄)

3

-

Λύσανδρος Θωμάκος (Κ-17)

1

1

Γιάννης Γιαλλάφος (Κ-17)

-

1

Νταβίτ Μπολοτασβίλι (Κ-19)

-

1

(α΄), (β΄): παίκτες που μετείχαν μόνο στο α΄ ή β΄ εξάμηνο της σεζόν.


Πηγές: Ιστοσελίδες ΕΠΣΑ, ΕΠΟ, Πανιώνια Νέα, NStv κ.ά. ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Θοδωρής Μπελίτσος, Ν. Σμύρνη, 30.4.2024


 Το Κύπελλο της ΕΠΟ και το μετάλλιο για τους πρωταθλητές 




Τις προηγούμενες σεζόν βλ. παρακάτω:

2022-23.

2021-22.

2020-21.

2019-20.

2018-19.

2017-18.

2016-17.

2015-16.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου