Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

2023-24. Επιστροφή στην Α1 για Μπάσκετ και Βόλεϊ

Σκίτσο του Γιώργου Βουτσινά
 

Συνέχεια της κυανέρυθρης ανασκόπησης για τη σεζόν 2023-24 με τα δυο αθλήματα σάλας, το μπάσκετ και το βόλεϊ, τα οποία είχαν μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν. Η ομάδα μπάσκετ και το βόλεϊ γυναικών επέστρεψαν στην Α1, ενώ το ανδρικό βόλεϊ έφτασε ως τον τελικό των πλέιοφ για την άνοδο κι ελπίζει να μετάσχει στην Volley League για πρώτη φορά στην ιστορία του, εφόσον αυξηθούν οι ομάδες. Επίσης, η ομάδα μπάσκετ κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Unicef Trophy. Κάτι αρνητικό, που σκιάζει κάπως αυτές τις επιτυχίες, ήταν η διάλυση της ομάδας μπάσκετ γυναικών, μετά από τον περσινό υποβιβασμό της στη Β΄ Εθνική. Όσο για το χάντμπολ «άκρα του τάφου σιωπή».

Το πρόβλημα στέγης για τα αθλήματα της σάλας παραμένει και θα γίνει πιο έντονο την επόμενη σεζόν, μετά την άνοδο στην Α1 των δύο τμημάτων. Φέτος το μπάσκετ φιλοξενήθηκε στο κλειστό «Κροίσος Πέρσης» του Μίλωνα, αλλά η συστέγαση των δύο συμπολιτών δεν μπορεί να συνεχιστεί, όχι μόνο διότι ανέβηκε κι ο Μίλωνας, αλλά διότι το γήπεδο αυτό είναι μικρό για τον κόσμο του Πανιωνίου, όπως αποδείχθηκε σε πολλά ματς αλλά και από το πλήθος που συνόδεψε την ομάδα στο Final 4.

Ανασκόπηση 2023-24: Υδατοσφαίριση

  

  Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες υδατοσφαίρισης, ανδρών και γυναικών, έχουν σταθεροποιηθεί στα ψηλά της Α1. Οι άνδρες έχουν ευπρόσωπη παρουσία και στις ευρωπαϊκές πισίνες. Οι δε γυναίκες, με νεανική ομάδα και ανερχόμενη δυναμική, είναι στην πρώτη εξάδα και μειώνουν συνεχώς την αγωνιστική διαφορά από τις πιο πάνω ομάδες.

Κάπως έτσι κυλούσε και η φετινή σεζόν. Οι προσδοκίες ήταν υψηλότερες από την περσινή, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στην Ευρώπη. Αλλά το Φλεβάρη μια ατυχία που προέκυψε για την ανδρική ομάδα ανέκοψε αυτή την πορεία, καθώς ο κορυφαίος ξένος, ο Αλέξα Ουκρόπινα, τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ σε αγώνα με την Εθνική Μαυροβουνίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αναγκαστικά οι στόχοι αναπροσαρμόστηκαν στο εφικτό που ήταν η ευρωπαϊκή έξοδος, κάτι που επιτεύχθηκε με τον τερματισμό στην εξάδα. Οι γυναίκες πάλεψαν και φέτος για την 5η θέση και την ευρωπαϊκή έξοδο αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τα άλλα ομαδικά σπορ, ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, παρουσιάζονται σε ξεχωριστά άρθρα.